середу, 28 жовтня 2015 р.

«Молодь і читання: криза чи зміна формату?»

27 жовтня 2015 року Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Гмирьова на читацькому віче «Молодь і читання: криза чи зміна формату?» спробувала підняти і розібрати проблему чи витіснять традиційну книгу електронні пристрої? Працівникам нашої бібліотеки було цікаво прийняти участь у обговоренні цієї актуальної теми.
Запрошені намагалися зрозуміти, чи є криза серед молоді, що робити для підняття престижу книг і якому формату читання надає перевагу молоде покоління : традиційній чи електронній книзі.

Book-review “Книги за філіжанкою кави”

21 жовтня 2015 року на базі Обласної бібліотеки для дітей ім. В.Лягіна було проведено чергове засідання Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації за підтримки Миколаївської обласної бібліотечної асоціації.
Зустріч проходила в форматі Book-review “Книги за філіжанкою кави”.Співробітники нашої бібліотеки мали можливість познайомитися з проектами в межах соціального напряму роботи МС УБА, а саме з буккросингом «Книга в тренді», метою якого є поширення вільного книгочитання та проектом «Бібліотекарі рекомендують…» який створено для відгуків про прочитані книги, які розміщуюются на сайті «Читай! Формат не має значення!» в спеціальному розділі "Відгуки".Такі проекти допомагають розвіювати міфи, що суспільство не читає і створюють позитивний імідж бібліотекаря як активної, творчої та креативної людини.

четвер, 1 жовтня 2015 р.

Місце зустрічі – бібліотека

30 вересня бібліотечна громада України відзначала професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Кожна бібліотека прагнула відсвяткувати це свято по-різному для читачів. Наша бібліотека для своїх читачів, студентів-бібліотекарів першого курсу групи КББ-25, провела свято присвячене цьому дню «Місце зустрічі – бібліотека», на якому вкотре було наголошено про важливе місце бібліотек у житті кожного та необхідність розвитку бібліотек на теперішній час. 

В рамках цього заходу, бібліотекарі підготували для студентів цікаві факти, відеоролики, ознайомили присутніх з найвідомішими сучасними бібліотеками світу та України. Сподіваємось, що формат такого заходу і надалі, буде цікавим та корисним для студентів.