понеділок, 21 грудня 2015 р.

Українське свято:обряди і традиції

Незабаром  настане довгоочікуване свято – Новий рік.  
Це одне з небагатьох свят, які святкують люди по всьому світу. За східним (китайським) календарем, кожен рік має свого покровителя, який суттєво впливає на всі події, які будуть відбуватися протягом всього року.                              Наступний 2016 – рік  червоної Мавпи – оскільки це і є символ
 2016 року. 

четвер, 17 грудня 2015 р.

Миколаївська книга - яка вона є!

17 грудня 2015 року співробітники бібліотеки відвідали ІV Регіональну виставку-форум «Українська книга та преса на Миколаївщині», де мали можливість познайомитися з видавництвами та виданнями Миколаївщини в рамках обласної Програми підтримки вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження на 2011-2015 рр. Після пленарного засідання мали змогу прийняти участь у дискусійному майданчику «Науково-видавнича діяльність вищих навчальних закладів: здобутки, проблеми, перспективи» на якому піднімалися питання технічної відповідності видавничої продукції до нормативно-законодавчої бази та ролі і місця бібліотек у розвитку науково-видавничої діяльності ВНЗ.      


ПОДАРУНОК МИКОЛАЄВУ - ДО МИКОЛАЯ

З 18 грудня по 24 січня– «Дні «Дня» в Миколаєві»!
18 грудня
- о 12:00 - урочисте відкриття Фотовиставки «День-2015» у Галереї Миколаївського обласного музею «Старофлотські казарми» (вул. Набережна, 29);
-  о 15-00 - зустріч головного редактора газети «День» Лариси ІВШИНОЇ з освітянською та культурною громадою Миколаєва.
Тема зустрічі: «Соціально-відповідальна журналістика в умовах гібридної війни на прикладі газети «День». Презентація книжкових новинок «Дня» у Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гмирьова (вул. Московська, 9).
17 років фотоісторії, 111 виставок у 31 місті України, 702 нагороджені фотографи – це історія Міжнародного фотоконкурсу газети «День» у цифрах. Статистика 2015 року не менш вражаюча – близько 200 учасників надіслали понад 3000 фото. З них 350 найкращих знімків склали підсумкову Фотовиставку у столиці. Далі, протягом цього і наступного року, наша виставка на колесах традиційно мандруватиме містами України. І перша наша зупинка - в Миколаєві, куди «День» приїжджає вже вдруге.

середу, 16 грудня 2015 р.

Книжкова виставка до 245 річчя з дня народження композитора "Безсмертний геній"

Людвіг ван Бетховен (1770-1827) – геніальний композитор, творчість якого носить епохальний характер. Будучи разом з Гайдном та Моцартом одним з основоположників віденського класицизму, мистецтво Бетховена є поворотною точкою від епохи класицизму 18 ст. до епохи романтизму 19 ст., а його вплив на творчість декількох наступних поколінь європейських композиторів неможливо переоцінити.

середу, 9 грудня 2015 р.

Чи ти знаєш, що є в тебе такі права?


Враховуючи важливе значення правової освіти в розбудові України як правової держави, з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини, започатковано проведення Всеукраїнського тижня права. Він проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. Книжкова виставка присвячена Всеукраїнському тижню права.

Музика-наше покликання!

На початку своєї практики студенти-першокурсники кафедри музичного мистецтва відвідали бібліотеку ВП "МФ КНУКіМ", де ознайомилися з усіма структурними підрозділами. 
Спеціаліст нотно-музичного відділу провела для студентів тематичний огляд навчальної літератури за фаховим спрямуванням. Цікавим завершенням екскурсії стала корисна інформація про цілющі властивості музики та її вплив на фізичний та емоційний стан людини.

Віртуальна виставка Ресторанний бізнес: формула успіху


понеділок, 7 грудня 2015 р.

Книжкова виставка "Менеджмент: теорія, практика"

"Менеджмент - це особливий вид діяльності, що перетворює неорганізований натовп в ефективну, цілеспрямовану і продуктивну групу." 
 Пітер Ф. Друкер

четвер, 3 грудня 2015 р.

«Авторське право для бібліотекарів»

2 грудня на базі бібліотеки ім. М. А. Кропивницького відбувся науково-методичний семінар «Авторське право для бібліотекарів». Лектор семінару Васильєв О. В., к.т.н., патентний повірений, директор Асоціації «Інформатіо-консорціум», м. Київ познайомив учасників із системою авторського права та презентував довідник «Авторське право для бібліотекарів». 
Це засідання проводилося для бібліотекарів обласних, міських бібліотек та бібліотекарів ВНЗ м. Миколаєва, які безпосередньо працюють з об’єктами авторського права. Метою семінару було звернути увагу бібліотекарів на проблеми при створенні електронних інформаційних ресурсів, які стосуються авторського права. Після закінчення присутні отримали сертифікати одноденного науково-методичного семінару. Бібліотека ВП «МФ КНУКіМ» не стала винятком і була присутня на засіданні та отримала даний сертифікат.