понеділок, 25 січня 2016 р.

Віртуальна виставка



Сонячне світло-музика Моцарта

27 січня виповнюється 260 років від дня народження відомого композитора Вольфганга Амадея Моцарта.
З усіх представників Віденської класичної школи Моцарт є найбільш унікальним. Творчість геніального австрійського композитора вражає своєю багатогранністю. Проживши неповних 36 років, він створив безліч творів у всіх існуючих в його епоху жанрах і формах. Його симфонії, опери, твори для хору з оркестром, квартети, тріо, сонати, концерти однаково значні і досі вважаються найвищим рівнем музичної думки. Як музикант він синтезував усі досягнення минулого, довівши до досконалості всі музичні жанри і перевершивши майже всіх своїх попередників. Композитор створив понад 600 творів, віртуозно грав, працював у різних музичних формах.
Популярними вважаються симфонії під номерами 39,40,41. Моцарт створив: духовних творінь – 68; струнних квартетів – 32; сонат (варіацій) для клавесина і скрипки – 45; театральних творів – 23; сонат для клавесина – 22; симфоній – 50; концертів – 55. Всього вдалося налічити близько 626 творів.

четвер, 21 січня 2016 р.

22 січня – День Соборності України

  День Соборності свято – України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році на Софійській площі в Києві. Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.
Книжкова виставка
    
  Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування.

четвер, 14 січня 2016 р.

«BOOKCROSSING – вільний обмін книгами»

Представляємо вам наш інтерактивний плакат «BOOKCROSSING – вільний обмін книгами» – це втілення придбаного проекту на ярмарку бібліотечних інновацій. Проект “Віртуально-бібліотечна вітрина” рекламувала Миколаївська обласна бібліотека ім. В.О.Лягіна (автор І.О.Голенко).
БібліоКре@тив-2015

Віртуальна виставка "Я пізнаю філософію"