понеділок, 6 липня 2015 р.

"БібліоКре@тив-2015"

18-19 червня 2015 року відбувся 6-й Міжрегіональний ярмарок бібліотечних інновацій "БібліоКре@тив-2015".
В цьому році організатором Ярмарку стала- Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В. Лягіна.
В перший день бібліотеки, які купили креативні ідеї у 2014 році звітувалися як вони втілили їх у своїй роботі. А також було цікаве виїздне засідання яке пройшло на базі Березанської районної бібліотеки для дітей під назвою «Бібліотечний простір для розвитку інтелектуального та творчого потенціалу дитини: сучасні послуги для дітей», під час якого була проведена ознайомча екскурсія з діяльністю бібліотеки у вигляді живого журналу.

На другий день свої ідеї продавали: Національна бібліотека України для дітей, Херсонська ОБД ім. Дніпрової Чайки та дитячі і шкільні бібліотеки Херсонської області, Полтавська ОБД ім. П.Мирного, Ізмаїльська центральна бібліотека для дітей (Одеська область) і, звичайно, дитячі та шкільні бібліотеки Миколаївщини, а також Науково-педагогічна бібліотека м. Миколаєва.
Новим покупцем на ярмарку ідей стала наша бібліотека. Ми купили чотири ідеї.
1. "Корпоративний стиль для бібліотекаря" автором ідеї є - студентка ВП «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв» Камінська І.
2. "Бібліотечна рекламна агенція" автор ідеї - Бібліотечно-інформаційний центр Навчально-виховного комплексу «Школа гуманітарної праці» Херсонської облради.
3. “Інноваційна правова школапроект презентувала - Полтавська обласна бібліотека для дітей.
4.“Віртуально-бібліотечна вітрина проект рекламувала Миколаївська обласна бібліотека ім. В.О.Лягіна
Багаж цьогорічного Ярмарку склав понад 30 інноваційних креативних проектів. Майже всі вони знайшли своїх "покупців".
Результатом проведення Ярмарку стало підписання Протоколу обміну бібліотечними інноваційними ідеями між бібліотеками із зобов’язанням реалізувати «придбані» ідеї та презентувати нові ідеї на наступному ярмарку «БібліоКре@тив-2016». 

Немає коментарів:

Дописати коментар